Saturday, May 14, 2016

Menghampiri penghujung Oktober

Assalamualaikum everyone
Seronoknya hampa rehat kat umah weekend2 ni.
Aku keja taw pg td...tp nasib baik balik awai...letih la weekend oun suh keja...eh merungut plak...hehe...nak buat camna saya yang menurut perintah

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi...

Selepas diuji dengan pelbagai ujian.....akhirnya bahagia jua menjelma....

Satu persatu niat yang tertangguh telah berjaya dilunaskan.syukur pada Allah atas nikmat yang diberi.  Niat yang baik harus disegerakan. Sebab kita manusia mudah alpa dengan tipu daya dunia.

Minggu lepas semua urusan aku dipermudahkan Allah. Syukur alhamdulillah sangat.



Apa yang ku tahu dan yang ku mahu

Seringkali aku menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu


Mengapa masih lagiku
bediriku menunggu cintamu
mengapa masih adamu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

C/O Sayang !! 
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar
Sayang !!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...




The song by projector band shows what my feeling rite now~~~

Ya Allah tunjukkan aku jalan keluar.😞😞😞

Thursday, October 8, 2015

Suprise of anak menakan nomot empat!!!

assalamualaikum semua...

hari ni 8 Oktober 2015

dari pagi aku menunggu panggilan dari orang Ipoh.... tapi tak tepon2...aihh bila la kaklong nak bersalin ni...aku plak eksaited.
on the way nak mai opis tadi pun duk teringat kat kak long..sebab biasanya anak2 dia suma kluaq ikut tarikh due...

sampai kat opis
dalam pukui 8.30pagi tu mak tepon
"hah kaklong turun darah da.abanglong da bawak p spital."
"takpa satgi da bersalin mak tepon hang balik"
"ok mak"
inshaallah beranak la kut hari ni...
hehehe..

kui9.00 pg camtu mmbe cakap nak balik hantaq org umah balik kampung
katanya baby melintang..so doktor nak tahan wad..

teringat kes kaklong.baby melintang jugak.

"pesan kat bini hang suh dia pujuk baby pusing ke bawah...inshaallah baby dengaq."

sebab kalau baby tak mo pusing jugak memang last2 kena ceaser la jawabnya.

"tu la risau ni.doktor cakap takut pusing2 kang terbelit tali pusat pulak"
"pulak dah"

"inshaallah aih.takdak pa2...lau kena ceaser pun xdak pa la.aku dulu ceaser jugak.alhamdulillah ja"
"jangan risau.takpa satgi balik hantaq dia balik kampung.sambil2 pujuk baby pusing kut bawah"

.....................................................................................................................

kaklong 2minggu lepas pun baby melintang gak.nak scan tengok jantina pun xnampak. lepas raya haji hari tu kena tahan wad. masa kena tahan wad baby pusing balik.(baby pun takut macam mak dia. takut kena ceaser...hehehe)
3hari lepas tu discharge....baby tak mo keluaq lagi.so doktor cakap tunggu sampai tarikh due la...

so hari ni la due nya. jam da pukul3.40ptg...aku masih menunggu call dari mak aku nie...

baby ni buat suspense sungguh la.....hehehe



anak adalah anugerah Allah yang tidak ternilai =)

Thursday, August 27, 2015

musibah di hari gaji


25 hb ogos 2015

Hari yang ditunggu-tunggu...
Hari yang membahagiakan untuk kakitangan awam...
Hari yang semua orang tersenyum2 pagi2 hari...
Pagi2 da beratur kt ATM.....haha

Seronok kan hampa....aku taw da...aku pun salah sorang daripada hampa...haha

Tapi...
Petangnya
Tidak disangka2...
Musibah menjelma.

Kereta kami dilanggar semasa balik dari kerja.
Ya Allah...ujian apakah ini...
Tak sampai sehari seronok dapat gaji.
Petang hari tengok kereta kemek sana sini..


Hurmmmm...

Apalagi nak dikata
Benda da nak jadi
Takdak sapa mintak nak kena langgar

Mana datang ntah la kereta dari belakang tiba2 merempuh kami..

Tapi alhamdulillah..
Kami suami isteri selamat.

Rasa nak marah pun ada sebab tiba2 plak orang langgar
Padahal keta kami sedang berhenti sebab traffic light merah di depan.
Yang melanggar pulak bukan Malaysian.
Dia ingat ni Pakistan agaknya.

Hurmmm...

Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian.
Nak marah pun tak guna
Benda da nak jadi

Redha ajalah.
 Allah lebih mengetahui segalanya

P/s: sabarlah duhai hati...Allah sedang menguji hambaNya...


Thursday, July 9, 2015

tak boleh tido malam oi~~~

Mengantuk ja bangun tadi...kunci jam kemain pukul4....tapi setiap kali pukul 5 jugak aku bangun..aishhh..teruk
 
bulan puasa sepatutnya jadi bulan untuk kita berjuang menentang hawa nafsu sifat malas dan sebagainya...tapi aku.......leburrr
banyak benda tak patut buat tapi aku buat di bulan puasa yang mulia ni...ya Allah ampunilah dosa hamba Mu ini..
 
...............................................................................................................................................
 
Actually semalam tak berapa lena aku dan husband... ammar tak berapa sihat... pagi tu ammar baru start selsema...tiba-tiba ja selsema menyinggah kt ammar...
semalam bawak ammar p opis sebab pengasuh dia kena p klinik plak...
agaknya sejuk sangat aircond kat opis tu yang buatkan ammar dedar ja suhunya..
 
melihatkan keadaan ammar terpaksa la mak half day semalam. balik rumah ammar meragam...nangis jaaaa....penin mak xtaw nk buat apa. ammar jarang sakit... risau sangat tengok ammar semalam...dia ngantuk tapi tak selesa nak tido agaknya...tido pun kejap2 ja...celik mata ja nangis...sampai bengkak2 mata sebab nangis...
 
husband call tanya masak apa untuk berbuka nanti...iollz terus ngadu cakap ammar merengek ja ni...tak leh nak masak...nasib baik husband cakap ok...and dia cakap nanti dia beli ja kat bazaar ramadhan....lega iollz...letih taw.
 
dari tghr membawa ke malam ammar terus merengek...sian anak mak sorang tu...meleleh abis air mata ngan air hidung ngan air liur...minum susu pun taknak...
jam da pukul11 malam...husband da risau tengok ammar...nak dibawa p klinik, klinik da tutup time2 cenggini...nak p hospital memang tak la.takut kena tunggu sampai subuh ja...huhu...
 
lastly kitorang bawak ammar ronda2 naik kereta....dari putrajaya ke bangi.bangi ke putrajaya...finally ammar tido jugak...lega rasa tengok dia boleh tido...
masa balik rumah sesopan mungkin aku ngangkat  ammar takut dia terjaga...
tapi alhamdulillah tido dia sampai pagi...
 
phewww..........................
 

(ni bukan gambar semalam taw...)
 
p/s:nasib baik jaga sahur tadi...huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...