Monday, October 16, 2017

Buruk aku tak kacau hidup org

after a year aku jenguk balik blog ni...tetiba rindu nak mengadu kat sini...

Anyway alhamdulillah aku sedang menjalani hari-hari yang bahagia sekarang...namun pahit itu akan terus terpahat kt ingatan aku...............

Kesahnya pagi td aku jumpa kak odi...kak odi tnya kenapa aku dah lama tak naik kat tingkat10? Aku cakap taknak la naik...tingkat10 ada batu api...dengan muka berkerut2 kak odi tnya aku, 'sapa batu api?'.....'kawan baik kau ke?'.....aku jawab 'eh tak la.kawan baik sy dh mmg jenis berapi'...'abis tu sapa?'...tanya kak odi belum puas hati...
'Ala batu api gemuk kat tingkat 10 tu'...'owh sapa je yg gemuk kt tgkat10 tu?'...'kak odi pikir la sendiri'....😏

Eh kak odi nak tnya pasai adik ipar ko tu...dia penah mengadu kt kak odi pasai kau...kak odi cakap la dia kena perbaiki hubungan dgn ko...tolong ko apa patut kat rumah...ada ke dia buat?

Macam ni la kak odi...i tell u bout me......saya tak suka ada org dalam rumah saya..sy dibesarkan utk tidak berkongsi dgn org...anything...sy tak pandai berkongsi dgn org....sy tak perlukan org utk tolong sy buat keja umh ke jg anak ke...tak perlu...i can handle all myself....i want my own space..my own privacy...just please no strangers in MY OWN HOUSE!

Nak2 yg datang menumpang tu tak reti bahasa...buat RUMAH SAYA macam rumah sendiri...bilik tidur saya suka2 hati je masuk time sy xde..kuali lepas guna tinggal je atas dapur...peti ais saya penuh dgn barang2 dia ja....byk g la klu nk crita...tp paling last yg buat sy meletup dia buleh tinggal kasut dia pakai pegi kerja dpn bilik dia...depan bilik taw...depan bilik...which means dalam RUMAH SAYA....perangai macam sakai taw...

Saya meroyan kat pesbuk...kawan baik dia aka batu api gemuk gedempol tingkat 10 tu ngadu kat dia...then dia ngadu kt abg dia yg anak taat tak kena gaya tu...pastu abg dia wasap sy....
Sy wasap si menumpang ni sy mintak maaf kat dia sebab saya malukan dia kt pesbuk...and sy mintak maaf sy mmg xsuka dia duk RUMAH SAYA....

SAYA BUKAN TAK SUKA DIA..
SAYA TAK SUKA ORANG DUK RUMAH SAYA
SAYA TAK SUKA SUAMI SAYA LEPAS TANGAN

kenapa sy ckp suami sy lepas tangan....suma benda dia suh adik buat...adik basuh berak ammar jap...adik buat susu aaqil jap...adik buat tu...adik buat ni....

SAYA TAK SUKA

ni rumahtangga dia kenapa dia duk suruh adik dia...

Suami sy duk sangka sy xsuka adik dia

Eh NO LA!

Adik aku yg paling aku sayang tu pun aku takkan ajak la duk serumah dgn aku.

BANGANG.

I dun mind korang nak buruk perangai ke hape...but please stay out of my live...

Buat la hampa nak buat apa pun...jangan menyemak kat rumah aku ja...

***************

'Owh so ko bukan la menantu yg tak baik'....kata kak odi...

WHAT???

Selama kawin sy tak pernah balik raya haji kat kedah...balik kelantan ja
Duit nafkah sy tak pernah harap...sebab suami mmg kena bg duit kt kg dia...baru2 ni ja dia bg.
Kdg2 pinjam duit sy lg sbb nak hantar kt kg dia...
Org xreti bahasa menumpang kt RUMAH SAYA smp 3tahun, sy hadap jgk.

Sy tanya kak odi........menantu jahat ke saya?menantu tak baik ke saya?

Jahat sy cuma sy tak boleh berkongsi dgn org...thats all!

Saturday, May 14, 2016

Menghampiri penghujung Oktober

Assalamualaikum everyone
Seronoknya hampa rehat kat umah weekend2 ni.
Aku keja taw pg td...tp nasib baik balik awai...letih la weekend oun suh keja...eh merungut plak...hehe...nak buat camna saya yang menurut perintah

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi...

Selepas diuji dengan pelbagai ujian.....akhirnya bahagia jua menjelma....

Satu persatu niat yang tertangguh telah berjaya dilunaskan.syukur pada Allah atas nikmat yang diberi.  Niat yang baik harus disegerakan. Sebab kita manusia mudah alpa dengan tipu daya dunia.

Minggu lepas semua urusan aku dipermudahkan Allah. Syukur alhamdulillah sangat.



Apa yang ku tahu dan yang ku mahu

Seringkali aku menduga
seringkali ini terjadi
segala rahsia sudah ku tahu
rupanya aku tak dicintai

Untuk apa kau buat ku begini
segala apa yang telah ku lakukan
Airmataku mengalir dipipi
segala yang ku korbankan tuk dirimu


Mengapa masih lagiku
bediriku menunggu cintamu
mengapa masih adamu
menyakiti di siang malamku
aku terima cintaku dipersiakan wooo !!!

C/O Sayang !! 
aku kau lupa
aku kau luka
tanpa kau sedar
Sayang !!
selamat tinggal
akukan pergi
buat selamanya
Aku pasti kau bahagia tanpaku SELAMANYA ...




The song by projector band shows what my feeling rite now~~~

Ya Allah tunjukkan aku jalan keluar.😞😞😞

Thursday, October 8, 2015

Suprise of anak menakan nomot empat!!!

assalamualaikum semua...

hari ni 8 Oktober 2015

dari pagi aku menunggu panggilan dari orang Ipoh.... tapi tak tepon2...aihh bila la kaklong nak bersalin ni...aku plak eksaited.
on the way nak mai opis tadi pun duk teringat kat kak long..sebab biasanya anak2 dia suma kluaq ikut tarikh due...

sampai kat opis
dalam pukui 8.30pagi tu mak tepon
"hah kaklong turun darah da.abanglong da bawak p spital."
"takpa satgi da bersalin mak tepon hang balik"
"ok mak"
inshaallah beranak la kut hari ni...
hehehe..

kui9.00 pg camtu mmbe cakap nak balik hantaq org umah balik kampung
katanya baby melintang..so doktor nak tahan wad..

teringat kes kaklong.baby melintang jugak.

"pesan kat bini hang suh dia pujuk baby pusing ke bawah...inshaallah baby dengaq."

sebab kalau baby tak mo pusing jugak memang last2 kena ceaser la jawabnya.

"tu la risau ni.doktor cakap takut pusing2 kang terbelit tali pusat pulak"
"pulak dah"

"inshaallah aih.takdak pa2...lau kena ceaser pun xdak pa la.aku dulu ceaser jugak.alhamdulillah ja"
"jangan risau.takpa satgi balik hantaq dia balik kampung.sambil2 pujuk baby pusing kut bawah"

.....................................................................................................................

kaklong 2minggu lepas pun baby melintang gak.nak scan tengok jantina pun xnampak. lepas raya haji hari tu kena tahan wad. masa kena tahan wad baby pusing balik.(baby pun takut macam mak dia. takut kena ceaser...hehehe)
3hari lepas tu discharge....baby tak mo keluaq lagi.so doktor cakap tunggu sampai tarikh due la...

so hari ni la due nya. jam da pukul3.40ptg...aku masih menunggu call dari mak aku nie...

baby ni buat suspense sungguh la.....hehehe



anak adalah anugerah Allah yang tidak ternilai =)

Thursday, August 27, 2015

musibah di hari gaji


25 hb ogos 2015

Hari yang ditunggu-tunggu...
Hari yang membahagiakan untuk kakitangan awam...
Hari yang semua orang tersenyum2 pagi2 hari...
Pagi2 da beratur kt ATM.....haha

Seronok kan hampa....aku taw da...aku pun salah sorang daripada hampa...haha

Tapi...
Petangnya
Tidak disangka2...
Musibah menjelma.

Kereta kami dilanggar semasa balik dari kerja.
Ya Allah...ujian apakah ini...
Tak sampai sehari seronok dapat gaji.
Petang hari tengok kereta kemek sana sini..


Hurmmmm...

Apalagi nak dikata
Benda da nak jadi
Takdak sapa mintak nak kena langgar

Mana datang ntah la kereta dari belakang tiba2 merempuh kami..

Tapi alhamdulillah..
Kami suami isteri selamat.

Rasa nak marah pun ada sebab tiba2 plak orang langgar
Padahal keta kami sedang berhenti sebab traffic light merah di depan.
Yang melanggar pulak bukan Malaysian.
Dia ingat ni Pakistan agaknya.

Hurmmm...

Mungkin ada hikmah di sebalik kejadian.
Nak marah pun tak guna
Benda da nak jadi

Redha ajalah.
 Allah lebih mengetahui segalanya

P/s: sabarlah duhai hati...Allah sedang menguji hambaNya...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...